Atelierul de instruire în domeniul securității cibernetice

În cadrul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău este în plină desfășurare „Atelierul de instruire în domeniul securității cibernetice” care este dedicat angajaților din instituțiile de învățământ general din capitală.
 
Scopul acestui program este de a oferi o introducere în conceptele de bază ale securității cibernetice și de a furniza instrumentele și resursele esențiale pentru asigurarea unui mediu digital sigur.
Inițiativa aparține Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, în colaborare cu Institutul European de Studii Politice din Moldova (IESPM).
 
Formatorii acestui atelier au fost Natalia Spînu, Director, Institutul European de Studii Politice din Moldova și Mihai Danțiș, Expert Securitate Cibernetică, Institutul European de Studii Politice din Moldova.
 
După finalizarea acestui curs, angajații din instituțiile de învățământ vor fi capabili să înțeleagă principiile fundamentale ale securității cibernetice, să identifice amenințările cibernetice și să promoveze securitatea cibernetică în instituția de învățământ în care activează, cultivând o cultură în care fiecare membru recunoaște și își asumă responsabilitatea pentru protejarea datelor digitale.
 
„Atelierul de instruire în domeniul securității cibernetice” se va desfășura pe parcursul a trei zile: 11, 12, și 13 martie, având drept public țintă grupuri de directori adjuncți ai instituțiilor de învățământ, repartizați pe sectoare, care vor învăța de la specialiști în domeniul cele mai bune practici de securitate cibernetică.