Baștina mea – program modular de implicare a elevilor în promovarea patrimoniului național prin jocuri educaționale

La data de 9 decembrie curent, 150 elevi ai treptei gimnaziale și 25 de profesori din 8 raioane ale Republicii Moldova au participat la etapa republicană al proiectului „Baștina mea – program modular de implicare a elevilor în promovarea patrimoniului național prin jocuri educaționale”.
 
Elevii și coordonatorii s-au adunat în aula „Clasa Viitorului” a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău pentru a demonstra abilitățile și cunoștințele dobândite în ultimele 3 luni. Tinerii au participat la etapa republicană – etapa finală a Turneului de Jocuri educaționale și au prezentat paginile Wikipedia pe care le-au creat de sine stătător.
 
Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău este onorată să susțină acești elevi dornici să se implice, să descopere și să se dezvolte.
 
În cadrul evenimentului, 8 echipe au împărtășit poveștile unice ale creării paginilor Wikipedia. Tinerii de la Liceul Teoretic „Cișmichioi” au povestit despre procesul elaborării unei pagini dedicate râpei Cișmichioi – un monument al naturii de tip geologic sau paleontologic. Echipa de la Liceul Teoretic „Ivan Vazov” din orașul Taraclia a prezentat cu mândrie teatrul „Смешен Петък” – singurul teatru bulgar din Moldova; în timp ce elevii de la IPLT „Alexandru Ioan Cuza” din municipiul Chișinău au realizat o cercetare amănunțită pentru a elabora un articol despre telefericul din Chișinău.
 
Este îmbucurător să vezi tineretul implicat în promovarea patrimoniului național. Cu sprijinul profesorilor, acești tineri au realizat cercetări autentice, au comunicat cu arhivele și au studiat materiale în biblioteci. Observând rezultatele, sunt convins că acesta este doar începutul.
 
Proiectul „Baștina mea – program modular de implicare a elevilor în promovarea patrimoniului național prin jocuri educaționale” este implementat cu succes de către Asociația de Jocuri Intelectuale din Republica Moldova, cu sprijinul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău.