Campanie de informare DGETS – „Uniți împotriva pandemiei!”

În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infecție cu COVID-19 și a apariției noi tulpini Omicron în Republica Moldova, Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău lansează campania de informare și responsabilizare „Uniți împotriva pandemiei!”.

Campania are drept scop informarea comunității educaționale și a societății civile despre riscurile de infectare cu COVID-19 și în același timp, educarea unui spirit de solidaritate cu cei care, în fiecare zi luptă în linia întâi pentru viața fiecărui pacient.

Fii în siguranță – călătorește în siguranță, învață în siguranță, lucrează în siguranță, sărbătorește în siguranță! Sunt îndemnurile la schimbare de comportament, pe care DGETS le recomandă comunității educaționale și a societății civile pentru diminuarea riscului de infectare.

În aceste momente de criză, când numărului de pacienți infectați este în creștere alarmantă, cetățenii pot contribui la oprirea răspândirii COVID-19, manifestând grijă față de propria sănătate și a celor din jur.

Respectarea măsurilor de precauție și vaccinarea sunt cele mai eficiente soluție de prevenire a infectării: poartă mască, păstrează distanța fizică, spală-te regulat pe mâini, evită locurile aglomerate.

Stimați profesori, angajați ai sistemului educațional, datele arată clar că o schemă completă de vaccinare împotriva COVID-19 reduce semnificativ riscul de a face o formă severă și deces. Prin urmare, atunci când vi se oferă vaccinul, acceptați-l și asigurați-vă că aveți schema de vaccinare completă. Vaccinarea împotriva COVID-19 este cea mai bună strategie de protecție de virus.

Totodată, educația copiilor în condiții de siguranță, cu prezența fizică, trebuie să rămână obiectivul nostru principal, astfel încât să nu îi lipsim de oportunitățile pe care le merită.

Astfel, pe parcursul campaniei, Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău va elabora și distribui materiale informaționale, pe toate canalele de comunicare, la nivel municipal.