Campania „Ce și Cum? Totul despre educație!”

ℹ️La data de 19 ianuarie 2023, în incinta Centrului municipal de Tineret Chișinău s-a desfășurat sesiunea despre Componenta flexibilă din curriculumul școlar și care sunt oportunitățile de dezvoltare multilaterală pe care le poate oferi o instituție de învățământ din cadrul Campaniei „Ce și Cum? Totul despre educație!”.
 
🧑‍🏫În cadrul sesiuni elevii au discutat cu doamna Viorica Negrei, șefă adjunctă a Direcției Generale Educație Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău.
 
💬În alocuțiunea sa, șefa adjunctă DGETS, Viorica Negrei, a menționat că Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău promovează politici și practici prin care susține participarea elevilor în procesul de luare a deciziilor la diferite niveluri. Este necesar ca vocea acestora să fie auzită și acest fapt să nu fie doar o sintagmă de trend. CME este o prioritate a DGETS și suntem deschiși la toate sesizările, la toate cercetările și studiile realizate de copii și tineri în legătură cu respectarea drepturilor lor.
 
📌Printre subiectele abordate în cadrul sesiunii, s-au numărat:
 
✅️Care este componenta flexibilă a curriculumului;
✅️Ce activități ar putea fi implementate în școli;
✅️Care este rolul unui plan-cadru și cum este implementat acesta la nivel de instituție;
✅️Totodată elevilor li s-au explicat pașii de implementare a activităților extrașcolare și care sunt beneficiile acestor inițiative.
 
📍Tinerii s-au arătat foarte interesanți privind cele abordate, astfel acest program va fi desfășurat în continuare, noi revenind pe parcurs cu detalii.