Campionatul European de Haltere

În perioada 1-10 iulie 2023, municipiul Chișinău devine gazda Campionatului European de Haltere, un eveniment de mare importanță pentru sportul moldovenesc. Peste 400 de sportivi din 37 de țări și aproximativ 200 de persoane din stafful tehnic se reunesc în capitala noastră pentru a participa la această competiție de înalt nivel.

Este prima dată când Republica Moldova găzduiește un Campionat European la o probă olimpică de sport, ceea ce reprezintă o ocazie istorică și un moment de mândrie pentru țara noastră. Campionatul European de Haltere este dedicat sportivilor tineri cu vârsta de până la 15 și 17 ani, care vor concura pentru titlul de campion la diferite categorii de greutate, atât la băieți, cât și la fete.

Evenimentul are loc la Arena Chișinău, una dintre cele mai moderne și bine echipate săli de sport din țară, care oferă condiții excelente pentru desfășurarea competiției. Aici, tinerii sportivi își vor demonstra abilitățile și vor lupta pentru medalii într-un spirit de fair-play și competiție sănătoasă.

Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău este mândră să susțină și să încurajeze participarea tinerilor sportivi moldoveni la acest eveniment de prestigiu. Le dorim succes și cât mai multe victorii pe plan profesional, fiind siguri că vor reprezenta cu mândrie țara noastră și vor face față provocărilor competiției.