Campionatul European de lupte Under-17

‼️A devenit deja o tradiție ca în ultimii ani să avem parte de rezultate de-a dreptul încântătoare în domeniul luptelor. Asistăm în continuare – cu mirare, dar și cu mulțumire – la evoluția ascendentă, într-o anumită măsură chiar surprinzătoare, ce are loc a luptătorilor moldovenești.
 
🏆Rezultatele de răsunet obținute de luptători noștri pe arena internațională, spre satisfacția amatorilor autohtoni ai sportului, au devenit o obișnuință şi nu mai fac parte din senzațional. Însă ele nu au picat din cer, ci reprezintă rodul unei strategii bine gândite și temeinic elaborate de Anastasii Bugneac, directorul Școlii Sportive nr.13, orașul Cricova cu suportul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău astfel și la Campionatul European Under-17 am reușit să cucerim o medalie de aur și bronz datorită discipolilor Școli Sportive nr.13 Alexandru Borș a cucerit titlul de Campion European în finala mare a categoriei de greutate 80 de kilograme iar Lina Niţă a adus „bronzul” în competiția feminină de lupte libere în categoria de greutate de până la 53 de kg alături de antrenori: Ilie Chirtoacă și Valerian Sîrbu.
 
📢În acest sens Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău își exprimă înalta apreciere a eforturilor depuse de sportivii moldoveni, dar și de antrenori, structurile sportului grație cărora obținem rezultate performante în domeniul sportului, contribuind astfel la promovarea imaginii țării peste hotarele ei și fortificarea relațiilor de colaborare reciprocă între popoare.
 
💬Precizăm că la Campionatul European de lupte din București, țara noastră a fost reprezentată de 21 de sportivi, 9 la greco-romane, 4 la lupte feminine și 8 la lupte libere.