Campionatul European de Taekwondo WT

În perioada 27-30 septembrie 2022, orașul Tirana (Albania) a găzduit Campionatul European de Taekwondo WT (versiunea olimpică) în rândul tinerilor sub 21 de ani. La această competiție au participat 634 de sportivi.
 
Echipa națională a Republici Moldovei a fost reprezentată de trei sportivi, reprezentanți ai Școlii sportive de specialitate nr. 6 din municipiul Chișinău: Iulia Nazarova, Arteom Bulacva și Egor Ochipniuc.
 
Eleva antrenorilor Maxim Lebedev și Dmitri Tarcencov, Iulia Nazarova, a ocupat locul III la categoria până la 62 kilograme. Tânăra sportivă a învins în prima luptă o sportivă din Marea Britanie și a câștigat pentru medalie reprezentanta Ucrainei. În semifinale, Iulia a pierdut în fața ulterioarei campioane a acestei competiții, o sportivă din Ungaria.
 
Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, a Primăriei municipiului Chișinău își exprimă înalta apreciere a eforturilor depuse de sportivii, dar și de antrenori, structurile sportului grație cărora obținem rezultate performante în domeniul sportului, contribuind astfel la promovarea imaginii țării peste hotarele ei și fortificarea relațiilor de colaborare reciprocă între popoare.