Campionatul municipiului Chișinău la înot

În perioada 27-28 mai 2023, în bazinul Școlii sportive pentru copii și juniori nr. 11, s-a desfășurat cu succes Campionatul municipiului Chișinău la înot. Competiția a reunit un număr impresionant de 337 de sportivi pasionați de înot, provenind din diferite cluburi și școli din municipiul Chișinău.

Campionatul a fost organizat în conformitate cu standardele internaționale și a inclus mai multe categorii de vârstă, oferind oportunitatea tuturor participanților să concureze în funcție de nivelul lor de dezvoltare și performanță. Competiția fiind organizată de Direcția Generală Educație sub egida Primăriei municipiului Chișinău și Școala sportivă pentru copii și juniori nr. 11, a avut ca scop promovarea înotului și a unui stil de viață sănătos în rândul elevilor.

Categoriile de vârstă la care s-au desfășurat competițiile au fost:

Tura Olimpică: Fete (născute în 2012 și mai mici); Băieți (născuți în 2011 și mai mici). Delfinul Vesel: Fete (născute în 2010-2011); Băieți (născuți în 2009-2010). Seniori și Cadeți: Fete (născute în 2009 și mai mari); Băieți (născuți în 2008 și mai mari). Competițiile au fost extrem de intense și au demonstrat abilitățile și determinarea tinerilor înotători din municipiul Chișinău. Participanții la competiții au demonstrat o pregătire excelentă oferind momente deosebite publicului prezent.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipiului Chișinău aduce sincere felicitări tuturor sportivilor care au participat la acest campionat și le mulțumește pentru dedicarea și pasiunea de care au dat dovadă. De asemenea, dorim să felicităm și să mulțumim antrenorilor și părinților care au susținut și încurajat sportivii pe parcursul competiției.

Conform totalurilor competiționale, la una din cele mai bune distanțe, după punctajul World Aquatics (2023), s-au stabilit cei mai buni sportivi din fiecare grupă (feminin și masculin), care
s-au premiat cu cupe acordate de către DGETS, după cum urmează:

  1. Batisto Anastasia – 691 puncte;
  2. Siminel Dan – 670 puncte;
  3. Corlateanu Maria – 579 puncte;
  4. Vasiliev Alexandr – 443 puncte;
  5. Lungul Artenii – 338 puncte;
  6. Isaeva Margarita– 282 puncte;