Campionatul municipiului Chișinău la kickboxing printre copii

Printre activitățile sportive organizate în acest weekend, în premieră, la aer liber s-a desfășurat și Campionatul municipiului Chișinău la kickboxing printre copii. Parcul Valea Trandafirilor a fost asaltat de un număr impunător de sportivi, antrenori, părinți, amatori ai probei kickboxing. Activitatea a fost organizată de Direcția generală educație, tineret și sport în parteneriat cu Federaţia Naţională Oriental Kickboxing din Republica Moldova.

Dat fiind faptul că kickboxing este sport de contact, au fost respectate strict cerințele Instrucțiunilor Comisiilor Naționale și Municipale Extraordinare de Sănătate Publică.      Concursul s-a desfășurat la 2 categorii de vârstă:

Anul nașterii 2010-2011 – băieți, fete (- 20kg, – 22kg, – 24kg, – 26kg, – 28kg, – 30kg, – 33kg, – 36kg, – 40 kg, +40kg);

Anul nașterii 2012-2013 – băieți, fete (-18 kg, – 20kg, – 22kg, – 24kg, – 26kg, – 28kg, – 30kg, – 33kg, – 36kg, + 36kg).

Menționăm că Kickboxing reprezintă o combinație a mai multor arte marțiale: boxul clasic, muay thai și karate. Antrenamentele din cadrul acestui sport implică multă mișcare și forță. Principalul scop al kickboxing-ului pentru copii este să întărească sistemul locomotor și să le dezvolte autodisciplina. În timpul orelor de kickboxing, antrenorii implică copiii în realizarea cât mai eficientă a tehnicilor de autoapărare și atac. Iată care sunt beneficiile pentru sănătatea copilului:

  • Flexibilitate îmbunătățită;
  • Control absolut asupra mișcărilor;
  • Îmbunătățirea circulației sangvine;
  • Siguranță în forțele proprii;
  • Eliminarea energiei negative.

Scopul acestor competiţii este popularizarea şi dezvoltarea probei de kickboxing în municipiul Chişinău şi remarcarea celor mai puternici sportivi pentru completarea selecţionatei capitalei.

Învingătorii și premianții la fiecare categorie de vârstă Direcția generală educație, tineret și sport i-a menționat cu diplome, medalii și premii bănești. DGETS adresează sincere felicitării sportivilor şi antrenorilor pentru rezultatele marcante obţinute.