Capitală Europeană a Tineretului

Programul Capitală Europeană de Tineret este un concurs anual, organizat de Forumul European de Tineret (YFJ), menit să încurajeze implementarea proiectelor de dezvoltare a tineretului la nivel local și de a îmbunătăți relațiile dintre Europa și nivelele locale. În acest an Chișinăul a concurat pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului pentru anul 2024.

🏙Orașul Chișinău, la a treia tentativă de înscriere în cadrul acestui concurs în acest an, s-a poziționat în finala concursului. În competiție, în lista orașelor finaliste s-au regăsit: Chișinău (Moldova), Gent (Belgia), Lviv (Ucraina), Veszprém (Ungaria). Chiar dacă orașul-candidat, era favorit și avea șanse mari de a deveni capitală europeană a tineretului, câștigătoarea concursului a fost selectat Gent (Belgia).

🏆Motivația tinerilor din Chișinău de a deveni Capitala Europeană a Tineretului 2024 a fost evidentă atât în partea cererii scrise, cât și din partea municipalității care au prezentat ideea la Bruxelles. Municipalitatea este convinsă că siguranța și motivația tinerilor va continua în următorii ani ca principalul motor de acțiune.

ℹEchipa Direcției Generale Educație, Tineret și Sport al Consiliului municipal Chișinău aduce sincere felicitări echipei de proiect al Titlului de Capitala Europeană a Tineretului pentru anul 2024, Vă mulțumim celor care s-au implicat și au susținut acest proiect, iar noi în continuare vă vom asigura tot suportul necesar.

🎉Credem că Chișinăul merită și poate deveni capitală europeană a tineretului

▶️Mai multa informație găsești pe: https://www.youthforum.org/european-youth-capital-2024-shortlisted-cities-revealed