Caravana „Educație online fără hotare”

Caravana „Educație online fără hotare” a desfășurat primul eveniment planificat pentru anul 2023 la Instituția de Educație Timpurie Nr. 225 din sectorul Ciocana.
 
53 de metodiști din 53 de grădinițe din municipiu și 30 de educatori din IET Nr. 225 au studiat aprofundat metoda predării pe bază de proiecte prin intermediul studiilor de caz desfășurate sub umbrela parteneriatelor transnaționale „Educație online fără hotare”.
 
Șefa adjunctă a DGETS Doamna Munca-Aftenev Daniela a prezentat rezultatele proiectului „Educație online fără hotare” inițiat de Primăria Municipiului Chișinău în anul 2020, în perioada pandemiei. Până în prezent, peste 5000 de cadre didactice, bibliotecari, educatori, logopezi, psihologi școlari din Republica Moldova au colaborat la distanță cu parteneri din România și diasporă.
 
Doi educatori din instituția gazdă au prezentat propriile proiecte transdisciplinare implementate în parteneriat cu instituții din România: Lidia Cojocaru – „Poveștile copilăriei” și Aliona Borș – „Ne jucăm în culori RO-MD”. Directoarea IÎP nr.225, Doamna Vasilache Alla a prezentat implementarea Proiectului „Ursulețul de pluș” la nivel de instituție, astfel provocând educatorii din Chișinău să inițieze propriile colaborări internaționale de care să beneficieze copiii din Chișinău.
 
DGETS aduce mulțumiri administrației Instituției de Educație Timpurie Nr. 225 din sectorul Ciocana pentru găzduirea evenimentului și împărtășirea bunelor practici la nivel municipal.