Câștigătorii concursului „Mobilizarea Tinerilor în Antreprenoriat, ediția 2021

Ediția din 2021 a campaniei „Mobilizarea Tinerilor în Antreprenoriat” a ajuns la final. După ce luna noiembrie tinerii și cadrele didactice au organizat vizite de studiu, au format echipe pentru a descoperi și prezenta antreprenorii de la noi, au învățat de la părinți lecții antreprenoariale, au participat la ateliere de lucru tematice, pe final de an facem totalurile și prezentăm cei mai activi și inventivi tineri, care au fost desemnați câștigătorii concursului „Mobilizarea Tinerilor în Antreprenoriat, ediția 2021.
 
Și pentru că toate eforturile depuse de tineri, profesori, părinți și antreprenori merită răsplătite, GEN Moldova, în parteneriat cu Direcția Generală Educație Tineret și Sport, municipiul Chișinău, a înmânat diplomele și premiile dulci celor mai activi participanți.
Wunderkind
 
Micuții din clasa I A, IPLT Grătiești ne-au cucerit prin curiozitatea și creativitatea lor. Ghidați de profesoara lor, Oxana Pogor, aceștia au adresat întrebări și au primit răspunsuri din partea părinților antreprenori. Aceștia au fost declarați învingători la categoria Wunderkind. Felicitări și succese mari în continuare! https://www.youtube.com/watch?time_continue=2…
 
High School
La categoria High School s-au remarcat Raluca Gîdea și Iuliana Paladi. Câștigătoare a fost desemnată Ralucă, pentru perseverență, tenacitate și inventivitate. „În primul filmuleț video am prezentat un antreprenor din afara țării. Dar pentru că regulile spuneau să descopăr persoane de la noi, am decis să fac despre surorile Ana și Alina care au creat propriul brand de bijuterii, mai ales ca eu sunt una dintre clientele lor”, ne-a spus Raluca. Felicitări și succese mari la examenul de Bacalaureat, Raluca!
 
Categoria PRO
Ultima categorie a competiției a adus trei favoriți. Primul loc a fost ocupat de Camelia Rusu și Arina Carauș, care au realizat un mini sondaj informațional în rândul tinerilor despre antreprenorii de la noi care îi inspiră și au făcut o prezentare a acestora.
 
Pe Locul II s-a plasat Daniela Arusoi, care a prezentat patru afaceri care o inspiră pe ea. Care sunt aceștia, le puteți descoperi în materialul video de mai jos.
 
Anastasia Robuleț și Dumitru Litovschi au vorbit despre rolul și aportul pe care îl aduc antreprenorii la dezvoltarea economică și nu doar a societății noastre. Cu exemple concrete, tinerii au menționat rolul antreprenorilor în susținerea celor deefavorizați, renașterea localității și incluziunea tuturor în viața socială.
 
De asemenea, la cateoria cei mai activi în cadrul Mișcării „Mobilizarea Antreprenorială în Școală”. Clasele a II-a C și a IV-a C din Liceul Teoretic „Orizont” din Capitală au beneficiat de vizite de studiu la antreprenorii „EduJoc” Igor și Victoria Hîncu și la fabrica de ciocolată „Rifero”, cei de-ai doilea participanți.
Campania de promovare și de stimulare a antreprenoriatului în rândul tinerei generații este organizată de GEN Moldova, în parteneriat cu Direcția Generală Educație Tineret și Sport din municipiul Chișinău. Campania are două direcții de desfășurare: competiția „Mobilizarea Tinerilor în Antreprenoriat”, #MTiA, ediția 2021 și Mişcării „Mobilizarea Antreprenorială în Şcoală”, desfășurate în cadrul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului – Global Entrepreneurship Week.
Campania revine în 2022 cu noi evenimente, activități, ateliere de lucru și concursuri.