Invităm producătorii autohtoni de mere din Republica Moldova la o ședință consultativă

Stimați producători autohtoni de mere,

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău vă informează, că pentru anul școlar 2021-2022 ce cuprinde 168 de zile, pentru lunile septembrie-octombrie se planifică acordarea gratuită a merelor proaspete elevilor claselor I-XII în cantitate de 2.260 de tone de mere.

Mere întregi, sănătoase, curate, fără urme de atacuri de boli și dăunători, fără miros sau gust străin, cu greutatea de 150 grame, însoțite de acte ce determină calitatea produselor.

În acest context și ca urmare a sarcinilor delegate în cadrul ședinței operative din data de 13.09.2021 cu privire la livrarea merelor proaspete de către agenții economici locali, elevilor din instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău – Primăria anunță organizarea unei ședințe consultative.

Astfel, permiteți-ne să vă invităm joi, 23 septembrie 2021, ora 11:00, la o ședință consultativă unde vor fi prezenți producătorii autohtoni, fermieri moldoveni și reprezentanți ai administrației publice locale, pentru a identifica și ulterior a achiziționa fructe pentru elevii școlilor din municipiul Chișinău.

Ședința va fi organizată la Primăria municipiului Chișinău, sala de ședințe nr. 13, cu prezența fizică și respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândire a virusului COVID-19.

Scopul ședinței cu producătorii autohtoni de mere este de a discuta condițiile de contractare pentru aprovizionarea cu mere proaspete elevii claselor I-XII a instituțiilor de învățământ primar și secundar, ciclul I și II din municipiul Chișinău.

În acest sens, menționăm, că anterior au fost identificate resursele financiare disponibile pentru asigurarea procesului de achiziționare a merelor ce se va efectua centralizat.

Totodată merele se vor procura de la producătorii autohtoni de către instituțiile de învățământ primar și secundar, ciclul I și II.

Managerii instituțiilor de învățământ vor fi responsabili de organizarea repartizării merelor la copii prin cantinele școlare.

Cu deosebit respect,

Andrei PAVALOI

Șeful Direcției Generale Educație,

Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău