Cea dea treia zi a Forumului Municipal al Cadrelor Didactice ,,Competențele secolului XXI”

Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău a organizat, astăzi 24 august 2022, cea dea treia zi a Forumului Municipal al Cadrelor Didactice ,,Competențele secolului XXI”. Evenimentul, care a avut loc în format offline, a fost dedicat discuțiilor despre Managementul instituțional și la avut ca expert internațional pe Domnul Rolf Gollob, dr. h. c., Zurich University of Teacher Education, Elveția.

În cuvântul de salut, Angela Cutasevici, Viceprimara de ramură a municipiului Chișinău, a menționat: Consider că un rezultat important al acestui eveniment este că deja se vorbește foarte mult despre Forumul Municipal al Cadrelor Didactice. Este mai mult sau mai puțin meritul tuturor factorilor implicați în acest proces. Considerăm că pe viitor poate fi atins un rezultat și mai bun.

În cadrul panelului, moderatorul acestuia Rolf Gollob, dr. h. c., Zurich University of Teacher Education, Elveția, a prezentat un concept inovativ, destinat facilitării desfășurări procesului educațional prin intermediul abordări unor instrumente alternative. Participanții din cadrul panelului au discutat despre:

  • Ce înseamnă guvernanța democratică a unei școli
  • Care sunt beneficiile unei conduceri democratice
  • Domenii – cheie pentru guvernanța democratică a școlii o primă analiză
  • Educația centrată pe valori
  • Cooperare, comunicare și implicare, competivitate și autodeterminarea școlii
  • Disciplina elevilor
  • Exemple de bune practice din Europa

Totodată, în cadrul Forumului, pe parcursul zilei s-a organizat circa 11 ateliere specializate, cu participarea fizică a cadrelor didactice la disciplinele școlare unde s-a examinat sinteza activității sistemului educațional municipal în anul precedent de studii 2021-2022

Stimate cadre didactice, dacă nu ați reușit să vizionați webinarele moderate de experții internaționali, aici veți găsi link-urile corespunzătoare https://chisinauedu.md/linkurile-programelor-de…/.

Noi vă așteptăm mâine, 25 august, la ora 10:00-11:30, pe pagina noastră de Facebook pentru a viziona  ședința de totalizare a Forumului Municipal al Cadrelor Didactice