Cele mai bune practici în domeniul achizițiilor verzi: exemple din Europa, de la politici la practică

Direcția Generală Educație Tineret și Sport anunță despre desfășurarea atelierului de lucru cu genericul „Cele mai bune practici în domeniul achizițiilor verzi: exemple din Europa, de la politici la practică». Evenimentul a avut loc în perioada 5-6 iulie și a reunit reprezentanți ai entităților publice din Republica Moldova.

La atelier au participat reprezentanți ai Direcției Educație, Tineret și Sport de sector, Ministerului Finanțelor, Agenției Achiziții Publice, Curții de Conturi și altor entități interesate. Scopul acestui atelier de lucru a fost de a consolida capacitățile reprezentanților autorităților contractante în domeniul achizițiilor publice, cu accent pe aspectele legate de achizițiile durabile.

Participanții la atelier au avut ocazia să beneficieze de expertiza internațională în domeniul achizițiilor durabile, prin prezentarea exemplelor și a celor mai bune practici utilizate în statele membre ale Uniunii Europene. Astfel, au fost abordate subiecte precum elaborarea politicilor și strategiilor de achiziții verzi, selecția și evaluarea furnizorilor de produse și servicii durabile, precum și aplicarea criteriilor de achiziții verzi în procesul de achiziție publică.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Programului de Dezvoltare a Dreptului Comercial al Departamentului de Comerț al SUA, în colaborare cu Agenția Achiziții Publice. Această inițiativă reprezintă un pas important în promovarea achizițiilor verzi în Republica Moldova și în consolidarea capacităților instituțiilor publice în aplicarea acestor practici sustenabile.

Direcția Generală Educație Tineret și Sport își exprimă recunoștința față de toți participanții și partenerii care au contribuit la organizarea și desfășurarea acestui atelier de lucru. Ne bucurăm că am putut facilita un schimb de experiență și cunoștințe în domeniul achizițiilor verzi, în vederea promovării unei dezvoltări durabile și responsabile în Republica Moldova.