Chisinau Big Hearts Marathon 2022

Deja a opta ediție, în acest weekend la Chișinău se desfășoară cel mai mare eveniment sportiv – Chisinau Big Hearts Marathon 2022. Mii de sportivi toate colțurile lumii sunt pregătiți pentru marele eveniment sportiv organizat de organizația obștească Sporter sub patronajul Primăriei capitalei și în comun cu DGETS. Competițiile se vor desfășura conform programului:
 
Sâmbătă, 24 septembrie, Sport Expo va fi deschis între orele 10:00 și 19:00. Distribuirea pachetelor de start va continua, iar la ora 11:20 vor începe evenimentele din cadrul Maratonului Moldcell Big Hearts Kids. În funcție de rezultatele curselor, micii campioni vor primi medalii de onoare, iar cei mai rapizi vor primi premii și cadouri speciale.
 
Tot sâmbătă se va desfășura și Ziua Recordurilor, în cadrul căreia se vor înregistra recorduri naționale la următoarele discipline:
 
  • Recordul la ținerea cea mai îndelungată a unei greutăți de 50 kg;
  • Cel mai rapid la băut suc printr-un pai de un metru;
  • Cea mai rapidă aruncare a 3 anvelope de mașină pe o bară de 3 metri;
  • Cel mai înalt salt în înălțime pe un perete;
  • Cea mai lungă serie de aruncări și țintiri consecutive în inele (de la 5 m);
  • Cea mai lungă serie de aruncări și țintiri consecutive în bară (de la 9 m);
  • Recordul la cea mai rapidă umflare a balonului cu nasul;
  • Cel mai mare număr de sărituri peste frânghie într-un minut;
  • Cele mai multe flotări cu lovituri de palme într-un minut;
  • Cel mai mare număr de foi a4/80 mg rupte într-un singur teanc;
În aceeași zi, la ora 17:00, va începe tradiționala Pasta Party by Linella eveniment dedicat celor care participă la maraton.
Duminică, 25 septembrie, se va desfășura principala cursă a evenimentului. Campusul Sport Expo va fi deschis de la ora 6:00. La opt și jumătate va avea loc ceremonia oficială de deschidere, urmată de o încălzire. La ora 8:55, primii care vor intra în cursă vor fi participanții cu abilități speciale și anume cei care se deplasează în scaune cu rotile. Aceștia vor concura la distanțele de 10 km, 21 km, 42 km.
 
Cursele de 5 km, 10 km, 21 km, 42 km și Fun Run vor începe la ora 9:00, iar festivitatea de premiere este programată pentru ora 16:00.
 
Direcția Generală Educație, Tineret și Sport contribuie la desfășurarea competițiilor și anume la Cursa Fun Run, care este gratuită pentru participarea sportivilor, cu suma de 295,000,00 lei conform ”Programului de cofinanțare a proiectelor pentru sport și altor activități sportive de nivel local și internațional care prevăd promovarea modului sănătos de viață, selecția și pregătirea sportivilor de performanță, antrenarea populației municipiului Chișinău în practicarea sportului”.