Competiție de orientare sportivă

ℹ️În ziua 25 aprilie 2021 s-a desfășurat prima competiție de orientare sportivă din acest an – Campionatul municipiului Chișinău.
————————————————————————–
? Tradițional, luna aprilie capitala este gazda acestei competiții municipale care poartă genericul – ,,Azimut Prietenia”. Activitatea este organizată de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău în parteneriat cu Federația de Orientare Sportivă din Republica Moldova,  Stația Orășenească a Tinerilor Turiști din municipiul Chișinău și coordonată cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.
?Ordinea publică a fost asigurată de Ministerul Afacerilor Interne. Evenimentul s-a desfășurat pe teritoriul parcului ”Boris Glavan” din sectorul Râșcani cu permisiunea Primăriei municipiului. Chișinău și a Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi. Ne-au ajutat în desfășurarea tehnică a competiției arbitrii Clubului Sportiv ”Galata” și studenții Universității de Stat de Educație Fizică și Sport. La eveniment au participat 140 sportivi din municipiu. Chișinău și din raioanele Orhei, Ialoveni, Căușeni, Criuleni, Sîngerei, Cimișlia, cu vârste cuprinse 4 și 70 de ani.
?Aceștia au demonstrat cu măiestrie capacitățile de orientare și alergare cu ajutorul busolei. Pentru învingători au fost alocate premii bănești și diplome de către DGETS.
#DGETS mulțumește tuturor structurilor implicate în organizarea și desfășurarea acestui eveniment frumos.