Comunicat de presă

În urma sesizărilor privind neconformitatea produselor alimentare și anume a merelor proaspete, în Instituția Publică Primară – Grădinița nr. 199, colaboratorii secției revizie și control a Direcției Generale Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău s-au deplasat la fața locului pentru elucidarea cazului.

În urma controlului efectuat s-a constatat că, produsul mere proaspete sunt păstrate la depozitul Instituției Publică Primară – Grădinița nr. 199, în condiții sanitaro – igienice, conform cerințelor HG Nr. 722 din 18.07.2018 „pentru aprobarea Instrucțiunii privind organizarea alimentației copiilor și elevilor în instituțiile de învățământ general”, calitatea corespunde cu fișa tehnologică a Contractului Nr. 3 de achiziționare legume și fructe pentru semestrul I al anului 2021 (Ianuarie-februarie-martie) necesar pentru Instituția Publică Școala Primară – Grădinița nr. 199.

Merele proaspete sunt furnizate în Instituția Publică Primară – Grădinița nr. 199, de agentul economic SRL ,,Fabi&Lina” în baza contractului de achiziții publice nr. 3 din 04.01.2021, livrarea merelor se va efectua în perioada 01.01.2021-31.01.2021.

Produsul mere proaspete este aprovizionat în instituție în baza certificatului de calitate: certificatul de inofensivitate nr. 358 din 04.12.2020. La momentul controlului pe data de 27.01.2021 la depozit sunt 166 kg mere. Merele sunt de calitate bună, curate, fără urme de daune, merele livrate au o greutate 110-180 g.

Menționăm că în scopul asigurării unui proces de alimentație calitativ în cadrul IET din municipiu, DGETS monitorizează zilnic respectarea tuturor normelor de organizare a alimentației copiilor.