Comunicat de presă

În temeiul notei informative nr. 01-17-17/121 din 19.01.2021 a Direcției Generale Educație,  Tineret și Sport a CMC, în scopul selectării copiilor cu aptitudini în sport din instituțiile de învățământ general din Chișinău, Primarul General al municipiului Chișinău a semnat Dispoziția nr. 223-d din 11 mai 2021, prin care a fost aprobat „Regulamentul cu privire la selectarea elevilor care vor beneficia de antrenamente organizate și desfășurate de către federațiile sportive naționale în instituțiile de învățământ primar și secundar”.  

  • Aceasta va aduce în concordanță prevederile Regulamentului cu actele legislative în vigoare, pentru a evita lacunele, interpretările diferite, a oferi precizie și aplicare corectă a Regulamentului de organizare, conform cerințelor actuale, existente în societate.
  • Elevii selectați vor participa la antrenamente conform unui orar elaborat de comun acord de către instituțiile de învățământ și federațiile sportive naționale, coordonat cu DGETS.
  • Totodată, în scopul asigurării accesului la practicarea sportului a persoanelor cu cerințe educaționale speciale sunt incluse în prezentul Regulament mai multe prevederi care reglementează activitatea acestor persoane în grupe sportive.
  • Prezentul Regulament prevede ca antrenamentele desfășurate de către federațiile sportive în sălile de sport din incinta instituțiilor de învățământ și pe stadioanele acestora vor fi gratuite pentru toți elevii selectați.
  • Menționăm, că lecțiile de antrenament pentru toate categoriile de elevi se vor desfășura gratuit.
  • Primăria municipiului Chișinău consideră oportună aprobarea Regulamentului, cu atât mai mult că din bugetul municipal nu vor fi suportate cheltuieli financiare suplimentare.

Fișier atașat…..Regulamentul cu privire la selectarea elevilor care vor beneficia de antrenamente organizate și desfășurate de către federațiile sportive naționale în instituțiile de învățământ primar și secundar