Concertul festiv de deschidere a turului  II, cu genericul Moldova – dulce plai, gură de rai

Taberele de vară pentru anul 2022 sunt o oportunitate pentru fiecare copil de a-și dezvolta anumite abilități, dar și pentru a se distra, socializa și pentru a lega noi prietenii. În cadrul taberelor de zi organizate de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău, copiii vor beneficia de o vacanță de vară în care vor vizita locuri pentru relaxare și pentru a realiza activități specifice vârstei. 

În acest an, tabăra de odihnă pentru copii  „Alunelul”, după doi ani de pandemie,  și-a deschis larg porțile pentru toți copiii din municipiul Chișinău, fiind  locul perfect pentru ca ei  să  acumuleze  cunoștințe noi, să cunoască prieteni noi, să socializeze, să se distreze și să exploreze noi împrejurimi.

Programul educațional  elaborat pentru toată perioada estivală, este axat pe dezvoltare personală, comunicare, interacțiune, cunoaștere, exprimare constructivă, sport și desigur,   multă distracție, îmbinând perfect Educația, Arta și Jocul.

 La data de 26 iunie, s-a desfășurat Concertul festiv de deschidere a turului  II, cu genericul Moldova – dulce plai, gură de rai, iar  toate activitățile incluse în planul de activitate sunt axate pe promovarea valorilor, tradițiilor și culturii neamului nostru.

La concert au fost prezenți, în calitate de oaspeți, foarte mulți părinți, care s-au bucurat din plin de succesele copiilor.  Atmosfera de sărbătoare și bună dispoziție a fost  menținută  de interpretul de muzică populară  Oleg Donțu – invitat  special, iar surpriza cea mare a fost hora educatorilor. Le dorim copiilor vacanță plăcută în tabăra ALUNELUL – cel mai pitoresc loc, la poale de pădure, cu o piscină extraordinară, mâncare gustoasă și multă distracție.

Reamintim că la sfârșitul luni mai, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău au lansat Catalogului E-Xtrașcolar cu activitățile gratuite oferite copiilor și tinerilor din Chișinău pentru perioada verii. Catalogul poate fi accesat gratuit, fără logare și parolă, de pe site-ul www.educatieonline.md sau direct la link-ul www.extrascolar.md. Părinții, elevii și tinerii pot găsi activitățile preferate prin intermediul motorului de căutare interactiv, în baza cuvintelor cheie, vârstei, adresei sau tipului de activitate solicitate.