Concurs internațional de recitare a liricii eminesciene „La Putna”, etapa municipală

Astăzi, de ziua Luceafărului literaturii române – Mihai Eminescu –  la 171 de ani de la naștere, a ,,poetului nepereche”, memoria, atenția și sentimentul recunoștinței Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, se îndreaptă către toată comunitatea educațională de bună credință și anunță startul Concursului Internațional de recitare a liricii eminesciene „La Putna”, etapa locală.

Concursul face parte din Proiectul Internațional „Trasee eminesciene”, susținut de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Mănăstirea Putna și Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene cu implicarea partenerului local – Centrul Academic Internațional Eminescu.

La concurs pot participa elevii claselor a VII-a – a XI-a. Participanții vor recita din lirica eminesciană și vor fi apreciați de juriu format din eminescologi, filologi, actori, regizori, specialiști în domeniu.

Doritorii de a participa la concurs se înscriu, în prealabil, până pe data de 14 mai 2021, completând fișa de înregistrare la concurs și expediind-o la adresa de e-mail: irc.chisinau@gmail.com indicând: numele, prenumele, numărul de contact, instituția de învățământ, profesorul de limba română și denumirea poeziei alese spre recitare.

În context menționăm că etapa municipală va finaliza cu recitalul versurilor, care va avea loc la 21 mai 2021. Elevii laureați (Locurile I, II, III şi Menţiunile I, II, III) vor beneficia de o excursie pe urmele lui Mihai Eminescu precum și la festivitatea de premiere în cadrul Mănăstirii Putna (unde vor recita poezii din creaţia eminesciană la bustul poetului, împreună cu elevi din România şi Ucraina).

Reamintim că obiectivele acestui eveniment sunt: promovarea operei eminesciene în rândul elevilor din Bucovina, Regiunea Cernăuți și din Chișinău, conștientizarea a importanței studierii operelor lui Mihai Eminescu, realizarea unui pelerinaj scriitoricesc în Bucovina, prin locurile care sunt legate într-un fel sau altul de poetul Mihai Eminescu.

Pentru detalii ne puteți contacta la numărul de telefon: 022 235275 (Secția Informare și Relații cu Comunitatea a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport).

IMPORTANT: La organizarea și desfășurarea celor trei etape ale Concursului se va ține cont de toate Hotărârile Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate și de evoluţia situaţiei epidemiologice în plan municipal, național și internațional.

Fișiere atașate: REGULAMENTUL „La Putna”, Fisa_inregistrare_concurs 2021