Concursul de creație a copiilor în domeniul prevenirii situațiilor de urgență

Astăzi, 5 decembrie 2023, a avut loc ceremonia de premiere a Concursului de creației a copiilor în domeniul prevenirii situațiilor de urgență, cu genericul: „Prevenirea situațiilor de risc în viziunea copiilor”.
 
Concursul are drept obiective: familiarizarea tinerei generații cu domeniile de activitate ale IGSU, educarea și formarea cunoștințelor copiilor privind măsurile de prevenire a situațiilor de urgență, consolidarea relațiilor dintre subdiviziunile organelor teritoriale ale IGSU și organele locale de specialitate în domeniul învățământului, și promovarea valorilor de securitate în rândul copiilor.
 
La activitate a fost prezent Andrei Pavaloi, Șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport care a venit să felicite participanții și în mod special câștigătorii concursului.
 
Concursul s-a desfășurat pentru trei categorii de vârstă, după cum urmează:
1) I categorie – până la clasa a IV-a inclusiv;
2) II categorie – de la clasa a V-a până la a IX-a inclusiv;
3) III categorie – de la clasa a X-a până la a XII-a inclusiv.
 
Apreciem eforturile depuse de toți participanții și suntem încântați să vedem cum au abordat această temă importantă în funcție de vârsta și creativitatea lor. Lucrările prezentate sub formă de desene, aplicații sau modelări au oferit o perspectivă proaspătă și inovatoare asupra modului în care copiii înțeleg și abordează conceptul de prevenire a situațiilor de urgență. Prin astfel de evenimente, contribuim împreună la formarea unei generații responsabile și conștiente în comunitatea noastră.
 
Fișier atașat – https://cutt.ly/KwPQZQXt