Concursul „Dictare pentru fiecare”

Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău vă invită să participați la Concursul „Dictare pentru fiecare”, care va avea loc pe data de 26 augustjoiora 11:00, la Facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova (str. M. Kogălniceanu 65, bloc 3).

Concursul „Dictare pentru fiecare” este prilejuit de Sărbătoarea națională „Limba noastră”, celebrată anual la 31 august.
Concursul are scopul de a motiva publicul larg să-și verifice competenţele de scriere în limba română, dar și de a-i determina pe cetăţenii Republicii Moldova să promoveze cunoașterea limbii române în conformitate cu normele actuale de gramatică, ortografie și punctuație. Competențele de scriere corectă vor fi evaluate de un juriu alcătuit din filologi cu experiență în cercetarea și predarea limbii române.
Toți cei interesați să-și verifice cunoștințele se pot înregistra online https://cutt.ly/DQM8BKu  până la data de 25 august ora 14.00.

Primăria municipiului Chișinău va oferi premii conform criteriilor și cerințelor specificate în Regulamentul concursului.
Rezultatele Concursului „Dictare pentru fiecare” vor fi anunțate pe 31 august 2021, în cadrul evenimentului desfășurat pe Aleea Clasicilor, care se va organiza cu începere de la ora 10:00, și vor fi publicate pe pagina de facebook a Facultății de Litere a Universității de Stat din Moldova: https://www.facebook.com/litereusm, precum și pe site-ul oficial al Direcției Cultură a Primăriei municipiului Chișinău https://directiacultura.md/.
Toți participanții vor respecta regulile de protecție împotriva virusului SARS COV-2. Este obligatorie purtarea măștii, care va acoperi integral nasul și gura. La intrarea în blocul Facultății de Litere se va face termometrizarea noncontact.
Detalii la tel. 079884559 sau la adresa de email departamentusm2021@gmail.com