Concursul internațional de desen „Copii din întreaga lume sunt prieteni”

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău anunță lansarea celei de-a VIII-a ediție a Concursul internațional de desen „Copii din întreaga lume sunt prieteni”. Tema concursului ediției curente este „Activează-ți viitorul, suntem copii spațiului cosmic”.

Concursul se va desfășura în patru etape, în perioada 1 noiembrie 2021 – 30 august 2022. Prima etapă prevede recepționarea de către organizatori a lucrărilor de concurs, și se încheie la 1 martie 2022( Condițiile de participare la Concurs și Cererea de participare se anexează).

Pentru obținerea certificatului, fiecare participant trebuie să se înregistreze online, pe site-ul Centrului Național – www.nchtdm.by 9 în compartimentul „Дружат дети на планете”).

La acest concurs pot participa copii cu vârstele cuprinse între 4 și 16 ani, individual, prin unități școlare sau centre culturale. Lucrările participante vor concura în șase grupe de vârste, după cum urmează: 4-5 ani, 6-7 ani, 8-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, 14-16 ani, precum și la patru categorii: pictură, grafică, tehnică mixtă, colaj.

Formatul și dimensiunile lucrărilor trebuie să fie A3 și A2. Pentru participare este necesar de prezentat până la 2 lucrări, iar din partea instituțiilor de profil/centre – până la 15. Fișele și lucrările urmează a fi transmise la adresa Centrului Național de Creație Artistică pentru Copii și Tineri: Republica Belarus, 220030, or. Minsk, str. Kirov 16, data limită de recepționare a lucrărilor este 1 martie 2022.

Lucrările participante la concurs vor fi evaluate de un juriu profesionist compus din profesori de arte vizuale, artiști de artă renumiți. Pentru fiecare categorie și locurile premiante se vor acorda medalii și diplome.

Informații suplimentare pot fi obținute la tel. +375173642197, email: ddp@nchtdm.by, sau pagina web – www.nchtdm.by , precum și la reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Belarus, tel. +375172525688

Condițiile de participare la Concurs și Cererea de participare o puteți descărca aici