Concursul „Moștenire” la cea de-a XXVIII -a ediție

🏆Concursul „Moștenire” la cea de-a XXVIII -a ediție
***********************************************************************
🇲🇩Menirea acestui concurs este de a cultiva spiritul patriotic în rândul tinerilor, de a determina elevii să studieze aprofundat și să înțeleagă adevărul istoric, de a-i îndemna să promoveze valorile românești-europene, dar și să cunoască cultura și literatura română. Elevii care au participat la concurs au avut sarcina de a elabora o lucrare științifică cu referire la una dintre temele aferente unei secțiuni, la discreția participantului, care mai apoi a fost prezentată în fața comisiei formată din Președinte al juriului, secțiunea Istoria românilor, Domnul Ion Negrei, vice-președinte al Uniunii istoricilor și Președintele juriului, secțiunea Limba și literatura română, Doamna Tamara Cristei, profesor universitar.
 
‼️Printre invitații de onoare prezenți la eveniment se enumeră doamna europarlamentar Maria Grapini, care a oferit câștigătorilor de pe locul I, II, III și mențiune – diplome și cărți pentru toți participanții, domneai susținând acest concurs și la cea de-a XXVIII-a ediție. Gazdele concursului au fost onorate cu prezența și de către membrii conducerii IPÎ Liceul Teoretic „Orizont”, filiala Durlești. Un moment caracterizat de un amalgam de sentimente deosebite în cadrul acestui eveniment a fost dat de orchestra-model de fanfară a IPLT „Pincipesa Natalia Dadiani” „Tennore”.
 
💬În alocuțiunea sa doamna europarlamentar Maria Grapini, a menționat că a trăit sentimente profunde de mândrie văzând că tânăra generația promovează valorile istorice și culturale românești, dă dovadă de spirit patriotic, de dragoste de neam și de țară și că este dornică să studieze aprofundat istoria și literatura română. Acești elevi reprezintă flacăra vie în speranța de mâine, ei trebuie încurajați, apreciați și promovați pentru a evolua și mai mult, și nu în ultimul rând pentru a deveni oameni de valoare.
 
🏫Finalul festivității de premiere a participanților concursului a fost dat de cântece și dansuri de voie bună din partea elevilor Liceul Teoretic „Orizont”, filiala Durlești în speranța că ne vom revedea și la anul în aceeași componență sau chiar mai extinsă. Prin urmare, mulțumiri se aduc domnului director de la Liceul Teoretic „Orizont”, Hasan Barış și cadrelor didactice de acolo pentru buna organizare, ospitalitate, pregătirea elevilor pentru concurs și implicarea de care au dat dovadă.