CONCURSUL MUNICIPAL TEATRAL PENTRU COPIII DIN INSTITUȚIILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREȘCOLAR CU GENERICUL „MICII ACTORI”

În perioada 7-8 iunie 2022, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău, a organizat și desfășurat concursul municipal al colectivelor artistice de copii din instituțiile de învățământ preșcolar cu genericul „Micii actori”, ediția a  XVI-a, în incinta instituției de învățământ preșcolar nr.215.          

La etapa municipală, din 7, 8 iunie, au participarea 15 colective de copii din grădinițe, prezentând oferta şi programul evoluării: Grădinițele nr.2D, 32, 40, 46, 71, 125, 141, 142, 150, 160, 161, 182, 215, 227, 225.  

Pentru aprecierea evoluării copiilor de vârsta preșcolară de la 5-7 ani la concurs a fost nominalizat un juriu competent în domeniul teatrului, format din 5 persoane: președinte – Andrei PAVALOI, șef adjunct al DGETS,  vicepreședinte – Viorica NEGREI, șef adjunct al DGETS.

Membrii juriului: Veaceslav CAZANOI, actor, regizor, profesor de arte teatrale în LTPA „Elena Alistar”; Doriana MARGINEANU, actriță la teatrul  „Mihai Eminescu, artist emerit al RM, profesor de arte teatrale în LTPA „Elena Alistar”; Olga ABDULAEVA, șef secție, Centrul de Creație „Ghiocel”.

Juriul a apreciat evoluarea copiilor, în corespundere cu cerințele stipulate în Regulamentul cu privire la organizarea și desfășurarea Concursului municipal teatral pentru copiii din instituțiile de învățământ preșcolar cu genericul „Micii actori”, ediția a  XVI-a.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău, în persoana Andrei PAVALOI și Viorica NEGREI, șefi adjuncți ai DGETS felicită micii actori din cadrul acestei competiții de creație, apreciind munca directorilor, metodiștilor, conducătorilor de muzică, cadrelor didactice, părinților și gazdei evenimentului pentru implicare și dăruire.