Concursul Național al Interpreților Cântecului Folcloric „Tamara Ciobanu”

ℹ️Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău în colaborare cu Centrul Național de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Direcția cultură și patrimoniu cultural a Primăriei mun. Chișinău, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Compania Publică „Teleradio-Moldova” desfășoară în perioada 20 – 28 noiembrie 2022 Concursul Național al Interpreților Cântecului Folcloric „Tamara Ciobanu”, ediția a XVII-a.
🆙️Scopul concursului este de a promova cântecul folcloric autentic și interpreții de folclor.
📌Concursul se va desfășura conform următoarelor etape:
🗓Etapa „maturi” – 21 noiembrie 2022;
🗓Etapa „copii” – 22 noiembrie 2022;
🗓Concertul de Gală a Concursului Național al Interpreților Cântecului Folcloric „Tamara Ciobanu”, ediția a XVII-a – 28 noiembrie 2022, ora 18.00, în incinta Palatului Republicii cu participarea laureaților concursului și a tinerilor interpreți de muzică populară.
📢Menționăm că concursul național al interpreților cântecului folcloric „Tamara Ciobanu” a fost inițiat în 1989. Acesta poartă numele uneia dintre cele mai cunoscute cântărețe de operă și muzică populară Tamara Ciobanu, care s-a născut pe 22 noiembrie 1914 în satul Berezlogi, județul Orhei. Artista s-a stins din viață la 23 octombrie 1990 în Chișinău.