Conferința „Familia, școala, comunitatea: incluziune în acțiune”

La data de 30 noiembrie 2023, în aula Clasa Viitorului, din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, s-a desfășurat conferința „Familia, școala, comunitatea: incluziune în acțiune”, organizată în contextul „Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități”.
 
La deschiderea evenimentului, Andrei Pavaloi, Șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a venit cu un mesaj motivațional în care a accentuat cât de importantă este incluziunea în comunitatea noastră. Conferința a fost moderată de către Viorica Negrei, Șefă adjunctă a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport.
 
Evenimentul a fost divizat în două ateliere:
 
• „Copiii cu necesități educaționale speciale în procesul educațional” – dedicat cadrelor didactice și de conducere, psihologilor și lucrătorilor centrelor resursă din instituțiile de învățământ general;
• „Rolul Familiei în integrarea copiilor cu necesități educaționale speciale în societate” – adresat părinților ai căror copii necesită cerințe educaționale speciale.
 
În cadrul atelierelor s-au discutat subiecte precum: metode moderne de predare pentru copiii cu CES, socializarea și integrarea în societate a copiilor cu CES, organizarea spațiului școlar adaptat nevoilor și cerințelor copiilor cu CES, cum e să fii părinte al unui copil cu CES, dar și planuri, prognoze, perspective și parteneriate educaționale.
 
Conferința „Familia, școala, comunitatea: incluziune în acțiune” a fost organizată de Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a consiliului municipal Chișinău, sub egida Primăriei municipiului Chișinău, în colaborare cu Asociația de Jocuri Intelectuale din Republica Moldova.