„Conferința Micilor Cercetători”, ediția a XIV-a

Administrația Instituției Publice Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” în parteneriat cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău anunță desfășurarea „Conferința Micilor Cercetători, 2022”, ediția a XIV-a, destinat elevilor claselor a III-a și a IV-a din instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău.  

În ediția din anul precedent, au fost realizate 85 de proiecte video de către elevii claselor a III-a și a IV-a, cu varii subiecte, având la bază o cercetare științifică și prezentarea unui experiment. În contextul restricțiilor epidemiologice de Covid-19, conferința a avut loc la distanță, online, cu participarea elevilor și învățătorilor-mentori ai proiectelor de cercetare din următoarele instituții de învățământ: IPLT „Mihail Berezovschi”, IPLT „Alexei Mateevici” (Cricova), LT „Elena Alistar”, LT „Iulia Hasdeu”, IPLT „Mircea Eliade”, IPLT „Mihail Kogăliniceanu”, IPLT „Principesa Natalia Dadiani”,  IPLTPS nr.2, IPLT „Liviu Rebreanu”, IPLT „Hyperion” (Durlești), IPLT „Onisifor Ghibu”, IPLT „Gheorghe Asachi” și evaluatorii-învățători din următoarele instituții: Școala-Primară „Abeceluș”, LT „George Călinescu”, IPLT „Principesa Natalia Dadiani”, Gimnaziul „Dumitru Matcovschi”, LT „Ion Creangă”, IPLT „Mihai Eminescu” (Bălți), IPLT „Gheorghe Asachi”. Postura de mici cercetători a elevilor a fost elocvent confirmată prin rezultate concludente!

În acest an, Conferința Micilor Cercetători se va desfășura conform următoarelor etape:

Etapa I: Inițierea elevilor. Realizarea cercetării și a filmulețului: 07.02.2022 – 28.02.2022;

Etapa a II-a: Înscrierea instituției la Conferință și expedierea filmulețului prin completarea Formularului de înscriere în perioada: 01.03.2022 – 15.03.2022   https://forms.gle/my8T1rbzEbQLMxFU6

Etapa a III-a: Evaluarea filmulețelor de scurt metraj: 16.03.2022 – 28.03.2022;

Etapa a IV-a: Anunțarea rezultatelor evaluării și transmiterea diplomelor pentru elevi și învățători: 29.03.2022 – 31.03.2022.

Mai multe detalii cu privire la „Conferința Micilor Cercetători, 2022”, ediția a XIV-a, le găsiți în Regulamentul anexat.