Conferința municipală: „Rolul educației pentru pace și dezvoltare sustenabilă”

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău a desfășurat Conferința municipală: „Rolul educației pentru pace și dezvoltare sustenabilă”, în contextul celebrării Zilei Internaționale a Educației.
 
Gazda evenimentului, Angela CUTASEVICI, Viceprimarul municipiului Chișinău, în debutul activității a venit cu mesaj de salut, subliniind importanța implementării proiectelor educaționale și rolul acestora pentru o dezvoltare sustenabilă a învățământului din municipiul Chișinău.
 
Andrei PAVALOI, Șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, în alocuțiunea sa a evidențiat necesitatea elaborării unor programe educaționale inovatoare, orientate nu doar către acumularea de cunoștințe academice, ci și către dezvoltarea abilităților socio-emoționale, stimularea creativității și încurajarea gândirii critice.
În cadrul unui panel de discuții experți în domeniul educației, incluziunii și dezvoltării sustenabile au abordat subiecte legate de rolul educației în promovarea păcii, echității și oportunităților de învățare pe tot parcursul vieții.
 
Elena MADAN, Directoarea reprezentanței din Republica Moldova a Fundației „Terre des hommes” Lausanne – Elveția a relatat despre importanța mediului sigur și a stării de bine a elevilor în performanța școlară și abilitarea tinerilor.
 
Cornelia CINCILEI, Directorul executiv al programului Pas cu Pas, UNICEF a vorbit despre experiența proiectelor UNICEF în educația timpurie.
 
Ludmila SÂRBU, Analistă programe tineret, UNFPA a vorbit despre modelarea viitorului educației din perspectiva Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică – valorificarea instrumentelor de inteligență artificială în contextul PISA 2025.
 
Totodată, participanții au luat parte la ateliere tematice interactive, unde s-au discutat și dezvoltat idei legate de incluziune, echitate și modalități de îmbunătățire a procesului educațional, dar și la o expoziție unde au fost prezentate proiecte educaționale inovatoare și exemple de bune practici din domeniu.