Conferința Națională (cu participare internațională) „Învăț să trăiesc într-o nouă realitate”

ℹ️Cele mai grave probleme ce țin de sănătatea mintală și fizică a adolescenților, dar și soluțiile pentru aceste provocări au fost puse în discuție în cadrul celei de-a V-a ediții a Conferinței Naționale (cu participare internațională) „Învăț să trăiesc într-o nouă realitate”. Activitatea se desfășoară în perioada 09-11 noiembrie 2022 și este dedicată aniversării a 20-a a Centrului de Resurse la nivel Național în Servicii de Sănătate Prietenoase Tinerilor „NEOVITA ”.
🧑‍🏫Conferința este organizată de Asociația Obștească „Sănătate pentru Tineri” și Centrul de Resurse la nivel Național în Servicii de Sănătate Prietenoase Tinerilor „Neovita”, în parteneriat cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău și se desfășoară în mod hibrid: prezență fizică și participare on-line.
📌Evenimentul de ieri a întrunit peste 100 tineri și profesioniști în domeniul sănătății și dezvoltării adolescenților.
🧑‍🏫Participanții au abordat o multitudine de subiecte care au tangență cu sănătatea adolescenților, inclusiv accesul la serviciile de sănătate, violența, hărțuire la școală etc. Totodată, au fost lansate propuneri privind felul în care adolescenții pot participa mai activ la promovarea modului sănătos de viață. Conferința va conține sesiuni plenare și sesiuni paralele dedicate specialiștilor din domeniu si pentru adolescenți și tineri.
💬În debutul conferinței, Viorica NEGREI, șef adjunct al Direcției Generale Educație Tineret și Sport a menționat că evenimentul este o oportunitate excelentă pentru schimb de experiență, astfel ca toți participanți să își asume mai multe angajamente pentru protecția sănătății tinerilor.
▶️Conferința a întrunit specialiști și voluntari din cadrul CSPT/YK, alte instituții medicale, asistente medicale din școli, psihologi școlari, profesori, persoane reprezentative din societate și comunitatea academică, reprezentanți ai ONG-urilor ce lucrează în domeniu și tineri voluntari ai principalelor organizații de tineret etc..