Conferința Științifico-Practică Cercetători în devenire

ℹ️📣Astăzi, 13 martie 2024, în cadrul Instituției Publice Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din subordinea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a Conferinței Științifico-Practice ,,Cercetători în devenire’”. Această inițiativă remarcabilă a avut loc în contextul celebrării a 160 de ani de la fondarea liceului.
 
📝Tema abordată în cadrul conferinței a fost: „Competențe inter/transdisciplinare prin prisma ariilor curriculare matematică, științe și tehnologii”.
 
‼️Evenimentul s-a concentrat pe implicarea elevilor din clasele gimnaziale și liceale într-un proces formativ de învățare, valorizând aplicarea practică a cunoștințelor teoretice dobândite în timpul orelor și promovând argumentarea științifică a unor concepte aplicative, pornind de la experiențele și interesele lor personale, prin elaborarea de proiecte tematice.
 
🏫👨‍🏫Participanți la eveniment au fost elevii claselor V-XII, împreună cu profesorii lor, care și-au împărtășit pasiunea pentru cercetare în domenii precum: chimie, fizică, informatică, biologie, ecologie, geografie, matematică și științe.