Cooperarea dintre Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională (JICA)

Șeful adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Viorica NEGREI, a avut o întrevedere astăzi, 04 august curent, cu reprezentanții Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA), privind posibilitatea implementării unui proiect de consiliere și ghidare pe segmentul alimentației publice în instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău.

Scopul acestei vizite este de informare și documentare din prima sursă despre alimentația copiilor în municipiu.

Obiectivul: Crearea unei platforme de dialog comun privind consilierea în domeniul alimentației copiilor.

Finalitatea: Specialiștii în domeniu vor beneficia de instruire în domeniul dezvoltării segmentului de alimentare publică în școli și grădinițe.

Șeful adjunct al DGETS, Viorica NEGREI, a adus la cunoștință despre activitățile realizate și care urmează a fi desfășurate în perspectiva eficientizării procesului de alimentație publică în școli și grădinițe. Totodată a mulțumit reprezentantului Agenției JICA pentru suportul informațional care urmează să fie acordat. Discuțiile s-au axat pe schimbul de informații și prezentarea mecanismului de  alimentație a copiilor.

Sugimoto Satoshi, reprezentantul și coordonatorul tehnic al Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA), se află la moment în Republica Moldova într-o vizită de informare și documentare.

Menționăm că, una din prioritățile DGETS este asigurarea alimentației sănătoase și variate copiilor/elevilor din școli și grădinițe în municipiul Chișinău. Astfel suntem în continuă căutare pentru a identifica soluții optime pentru a garanta copiilor mese calitative echilibrate nutrițional.