Cu privire la organizarea și desfășurarea Campionatului European de Armwrestling și Para Armwrestling în municipiul Chișinău

În contextul calendarului acțiunilor sportive comune aprobat de Primăria municipiului Chișinău în colaborare cu Federația Europeană și Națională de Armwrestling (EAF) astăzi 10 martie 2023, în incinta Primăriei municipiului Chișinău, a avut loc întrunirea Primarului General cu reprezentanții Federației Europene și Mondiale de Armwrestling și Para Armwrestling.
 
Astfel, prezent la eveniment, Primarul General al municipiului Chișinău, Ion CEBAN a salutat prezența echipei și importanța acestei întruniri, exprimându-și convingerea că astfel de discuții pun bazele unei cooperări eficiente pe viitor și identifică prioritățile.
 
Totodată, a fost discutat calendarul acțiunilor sportive ce include cea de-a a 32-a ediție a Campionatului European de Armwrestling și a 24-a ediție a Campionatului European de Para Armwrestling în cadrul competițiilor sunt așteptați 1000 de sportivi din 30 de țări.
 
Menționăm că acest turneu se bazează pe două dimensiuni, cea de promovare a imaginii Republicii Moldova și cea de promovare a sportului și al probei de Armwrestling și Para Armwrestling.
La rândul său, dl Mircea Simionescu – Simicel, Secretarul General al Federației Europene și Mondiale de Armwrestling a vociferat intenția de a fi prezenți în Republica Moldova, prezentând succint activitatea, instrumentele de finanțare și Strategia de cooperare a (EAF).
 
La finalul întrevederii a fost complimentat schimbul ulterior de informații întru stabilirea unei comunicări strategice de cooperare viitoare.