CUM ALEGI ACTIVITATEA ONLINE POTRIVITĂ PENTRU COPILUL TĂU?

Activitățile extracurriculare s-au mutat exclusiv în online în această perioadă, iar acest format vine în ajutorul părinților care caută să-i țină implicați pe copii într-o învățare continuă.. Cursurile disponibile urmăresc să mențină dezvoltarea copiilor, iar cei mici descoperă într-un ritm intens formatul digital și utilizarea acestuia în scop academic. Despre activitățile extrașcolare știm că joacă un rol esențial în formarea personalității sau a unor anumite competențe ale copilului atât pentru succesul lui, cât și pentru o dezvoltare personală și socială armonioasă. În cazul acestora, vorbim de acele activități în care copiii pot să-și descopere talentele și pasiunile, dar și să-și dezvolte diverse abilități interpersonale, pe care nu le pot deprinde în timpul școlii. În general, activitățile extracurriculare sunt și extrașcolare, spre avantajul celor care le urmează. Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău  ți-a pregătit câteva exemple de activități extrașcolare și extracurriculare care se vor potrivi copilului tău în această perioadă în care #stămacasă. Descoperă alături de el cursurile interesante care-l vor menține activ și curios, și care îi vor dezvolta multe abilități și talente (încă) neștiute, pentru un viitor promițător.

Activități extracurriculare tehnico-științifice

Îți știi copilul pasionat de matematică, fizică sau diferite mistere ale naturii?. Îți pune tot soiul de întrebări despre Univers și despre planeta noastră?. Există cluburi și cercuri tematice, în care se învață aceste tipuri de activități extracurriculare tehnico-științifice, potrivite și pentru liceeni, dar și pentru copiii din școala primară. Chiar dacă în această perioada de izolare locațiile fizice sunt închise, copii continuă explorarea în online, alături de instructori care adaptează curricula pentru noul format. Cursuri de programare online pentru copii și adolescenți

Cu siguranță cunoști importanța pe care o are tehnologia în viața de zi cu zi și cât de ușor e atras un copil de prezența ei. De la telefoane și calculatoare la alte gadgeturi și echipamente inteligente, copiii s-au apropiat deja mult de tehnologie. De ce să nu te asiguri că, de mic, copilul tău o folosește în mod sănătos și constructiv?. Cunoștințele pe care le deprinde prin programarea de jocuri, animații, aplicații sau chiar roboți îl ajută să dezvolte o gândire algoritmică și logică, să găsească soluții și rezolvările optime la probleme, dar și să devină mai deschis și pregătit de provocări, mai încrezător în propriile idei și mai creativ.