Curățarea căilor de acces spre instituțiile de învățământ

În contextul ninsorii din 7 decembrie, angajații instituțiilor de învățământ general din toate sectoarele municipiului Chișinău au intervenit astăzi din zori cu lucrări de înlăturare a stratului de zăpadă și presărare a materialului antiderapant solid pentru combaterea poleiului la accesele spre instituții.
 
Toate direcțiile de sector au transmis situația actualizată referitoare la starea instituțiilor aflate în subordine. Este de menționat că toate grădinițele și școlile au beneficiat de curățarea căilor de acces, situații de avariere nu s-au semnalat, acestea funcționând în mod normal.
 
DGETS adresează un apel către conducătorii instituțiilor de învățământ general solicitându-le să mențină mobilizarea în vederea asigurării căilor de acces către unitățile de învățământ și pentru a garanta securitatea copiilor.
 
În această perioadă, este esențială colaborarea strânsă cu autoritățile locale pentru a asigura curățenia și securitatea pe străzile din apropierea instituțiilor de învățământ.
 
În vederea asigurării bunei circulații în condiții de iarnă pentru copii, dar și însoțitorii lor, la instituțiile de învățământ preșcolar și școlar se va interveni în continuare cu lucrări de curățirea a suprafețelor adiacente deszăpezire și prevenire a formării ghețușului.