Cursuri de formare profesională pentru specialitatea „Ghid de Turism”

Direcția Generală Educație Tineret și Sport  dorește să aducă la cunoștința oportunitatea de a participa la cursurile de formare profesională în specialitatea „Ghid de Turism”, care vor avea loc în perioada 3 octombrie – 12 noiembrie 2023. Acest curs este organizat de Ministerul Culturii în colaborare cu Centrul de Informare și Promovare în domeniul Turismului din Republica Moldova, cu suportul educațional al Școlii Superioare de Turism și Servicii Hoteliere din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM).

Cursurile sunt destinate lucrătorilor instituțiilor de învățământ și culturale, care doresc să-și dezvolte competențele în domeniul ghidajului turistic. Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

  1. Deținerea unor studii superioare complete.
  2. Cunoașterea unei limbi de circulație internațională.
  3. Abilități de comunicare.

Actele necesare pentru înscriere la curs includ:

  1. Copia diplomei de studii superioare.
  2. Certificat de la locul de muncă (doar pentru instituțiile bugetare).
  3. O fotografie ¾ color în format digital.
  4. CV-ul.

Procesul de înscriere se desfășoară până în data de 25 septembrie 2023. Candidații selectați vor fi anunțați până în data de 28 septembrie 2023.

Cursurile vor fi organizate în format online și cu prezență fizică, oferind astfel flexibilitate pentru participanți. La finalul cursului, absolvenții vor primi un certificat și o legitimație de Ghid Național de Turism.

Documentele pentru participare trebuie să fie transmise la adresele electronice: valentin.ceban@mc.gov.md și tsh.asem@gmail.com.