Date statistice privind vizibilitatea Forumului municipal al Cadrelor didactice 2022

În cadrul atelierelor tematice, din zilele de 22, 23 și 24 august, desfășurate în format offline, responsabilii pe domeniile de activitate au identificat și discutat subiecte ce necesită cu prioritate analiza pentru configurarea acestora într-o versiune lucrativă, accesibilă și eficientă în implementarea politicilor și finalităților educaționale.

Având ca scop de a forma echipele, de a face ca spiritul de solidaritate educațională să persiste, care spre regret în ultima perioadă se resimte un pic de absență în consolidare. Este foarte important ca fiecare din cadrele didactice și de conducere – să fie instruiți în domeniul educațional, pentru a putea realiza sarcinile principale pe care le avem și anume – stabilitatea și dezvoltarea socială, dezvoltarea personală, implicații culturale și învățare pe tot parcursul vieții.

Menționăm că cadrele didactice din municipiul Chișinău, în funcție de interes pentru un anumit domeniu, și-au exprimat intenția de participare la panelele de discuție organizate de experții internaționali sprijinind derularea activităților, comunicând persuasiv și motivând continuarea parcursului educațional din municipiu. Curriculumul centrat pe competențe, în primul rând, îndrumă cadrele didactice și elevii spre abordarea inter- și transdisciplinară, care este atât de necesară pentru formarea tinerei generații. Taxonomia competențelor secolului XXI vine cu lărgirea orizonturilor tuturor celor implicați în procesul educațional, fapt absolut necesar în evoluția continuă a tuturor sistemelor.

  • Marian STAŞ, Coordonator Programul Educațional „Liderii Mileniului Trei” și a moderat prelegerea: LIDERII MILENIULUI TREI: Școală de Valori și Caractere Școală de Joburi și Networking
  • Oana Moșoiu a abordat tema Managementului Curricular – Curriculum centrat pe competențe perspective conceptuale, implicații în practicile din sala de clasă.
  • Rolf Gollob, dr. h. c., Zurich University of Teacher Education, Elveția, a prezentat un concept inovativ, destinat facilitării desfășurări procesului educațional prin intermediul abordări unor instrumente alternative.

La final dorim să vă prezentăm câteva date statistice privind vizibilitatea Forumului municipal al Cadrelor didactice 2022, cu genericul „Competențele secolului XXI și să vă aducem sincere mulțumiri tuturor pentru implicare și dăruire, acesta fiind rezultatul nostru comun:

 

Ziua Impact persoane Numărul de vizualizări video Alte cifre relevante
22.08.2022 9 600 5 900 – Vizionări de clip video

 

761 –  Reacții, comentarii și distribuiri
23.08.2022 14 800 7 900 – Vizionări de clip video

 

1100 –  Reacții, comentarii și distribuiri
24.08.2022 10 300 5 800 – Vizionări de clip video

 

725 –  Reacții, comentarii și distribuiri
25.08.2022 5 700

 

2 600 – Vizionări de clip video

 

504 –  Reacții, comentarii și distribuiri