De ziua ta, maestre Grigore Vieru!

Marele Grigore Vieru ar fi împlinit astăzi 87 de ani. Talentul său inestimabil ar fi dat naștere încă multor capodopere literare, dar și acel testament imens pe care a reușit să ni-l lase este motiv de mândrie nemărginită și sursă de inspirație nesecată. Versurile, poveștile, poeziile, istoriile captivante și aventurile cu eroi și călătorii întreaga sa creație au un mare rol în educația morală.

Datoria noastră morală este de a avea grijă ca bogăția intelectuală pe care am moștenit-o de la Grigore Vieru să se găsească atât în biblioteci cât și în casele noastre.

Să citim copiilor noștri din opera lui Grigore Vieru, să le cultivăm valori nemuritoare ale neamului, precum dragostea de mamă, de casa părintească, de patrie și de limba română. Versurile scrise de Vieru pe cât sunt de simple, pe atâta și pline de conținut. Dar cel mai important sunt înzestrate cu talentul de a intra în sufletele oamenilor din diferite generații, de la copii până la bătrâni. A fost și va rămâne unul din cei mai buni învățători de dragoste pentru plaiul natal.