Agenda evenimentelor dedicate Zilei Internaționale a Educației

Anul acesta, Ziua Internațională a Educației este sărbătorită pentru a patra oară consecutiv în municipiul Chișinău.

Capitala Republicii Moldova fiind printre primele orașe din lume care celebrează Ziua Internațională a Educației.

Totodată, municipiul Chișinău începând cu anul 2021, este inclus și în rețeaua globală UNESCO a „Orașelor care învață”.

Astfel, astăzi 24 ianuarie 2023, Ziua Internațională a Educației va fi marcată prin Agenda evenimentelor dedicate Zilei Internaționale a Educației.

Un program vast de activități interactiv- educative care prin conectarea instituțiilor de educație, formare și cultură, cu implicarea unei game largi de parteneri, organizații ale societății civile și mediului academic, va oferi inspirație, cele mai bune practici și schimb de experiență, de inițiative și consolidare a capacităților de formare și participare la diferite evenimente globale.

Decada Educației va culmina cu organizarea Forumului Educațional Municipal.

Tema Zilei Internaționale a Educației în acest an este de a investi în oameni prioritizând educația și de a celebra rolul educației pentru pace și dezvoltare continuă.

Pentru prima dată, municipiul Chișinău a marcat acest eveniment la 24 ianuarie 2020, prin organizarea unui Forum cu genericul Implicarea face schimbarea, la care au participat peste 350 de persoane.

Marcarea evenimentului la nivel înalt a făcut posibilă plasarea municipiului Chișinău pe harta internațională a proiectelor educaționale Learning Planet, susținut de UNESCO.

Agenda evenimentelor dedicate Zilei Internaționale a Educației