Deschidere blocului „G” și pregătirea a 4 grupe de grădiniță în incinta Liceului TEORETIC „Mihail Lomonosov”

ℹ️Astăzi, 14 februarie 2023, Liceul Teoretic „Mihail Lomonosov” din sectorul Râșcani, a fost oaza emoțiilor pozitive emanate atât de copii, părinți, educatori, precum și de oaspeții prezenți la festivitatea de deschidere a blocului „G” și pregătirea a 4 grupe de grădiniță în incinta Liceului.
🌟Amalgam de emoții și mesaje de felicitare au adus gazdelor, dl Ion CEBAN, Primar General al Municipiului Chișinău, dna Angela CUTASEVICI, viceprimar, dl Andrei PAVALOI, șef adjunct al Direcției Generale, Educație, Tineret și Sport.
📌Menționăm că realizarea acestui proiect, finanțat de Primăria municipiului Chișinău are un impact pozitiv asupra îmbunătățirii calității educației timpurii și contribuie la soluționarea mai multor probleme:
✅️Problema lipsei locurilor vacante în instituțiile preșcolare din sector;
✅️Problema continuității în învățământ (învățământul preșcolar/ învățământul primar/ învățământul gimnazial/liceal);
✅️Problema distrugerii/ruinării blocului g al instituției;
✅️Problema administrării eficiente a clădirii instituției;
✅️Problema numărului de copii în instituție;
✅️Problema promovării imaginii pozitive a instituției;
✅️Problema asigurării cu locuri de muncă a locuitorilor din sector.
🏫Specificăm că beneficiari ai instituției sunt 97 de copii la treapta educației preșcolare, dintre care 6 copii ai familiilor refugiate și un efectiv de 15 angajați. Treapta liceală cuprinde 543 de elevi, inclusiv 7 elevi din familii refugiate și 63 angajați, dintre care 45 sunt cadre didactice și 18 personal auxiliar.
‼️Prin realizarea obiectivelor stabilite instituția va continua să dezvolte un model educațional bazat pe valori, competență și responsabilitate, să asigure creșterea calității și modernizarea demersului educațional, formarea tinerei generații în spiritul democrației și al valorilor general-umane, pledând pentru formarea personalității cu spirit de inițiativă, capabile de autodezvoltare. Este de menționat faptul că Liceul Teoretic „Mihail Lomonosov” a fost fondat în anul 1959, ca Școală medie rusă nr. 46.