Demararea lucrărilor de reparație capitală a fostului Gimnaziu nr.3 și amenajare teritoriului

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a consiliului municipal Chișinău informează că în anul 2013, din motivul căci în fostul Gimnaziu nr.3, din 168 elevi pe liste au rămas doar 143 în 8 clase (1 clasă cu 10 elevi de limba rusă și 7 clase cu 133 elevi de limbă română) conform dispoziției Primăriei municipiului Chișinău nr 642-d din 19 august ,,Cu privire la modificarea rețelei instituțiilor de învățământ preuniversitar din municipiul Chișinău” a fost suspendată activitatea, iar elevii au fost transferați în Liceul Teoretic ,,Mircea cel Bătrân”, strada Sarmizegetusa, 39. Direcția Educație, Tineret și Sport din sectorul Botanica a asigurat funcționarea instituției reorganizate din contul mijloacelor prevăzute in devizele de cheltuieli pentru anul 2012. În conformitate cu această dispoziție edificiul gimnaziului s-a conservat.

Ulterior, conform deciziei Consiliului Municipal nr.5/10-3 din 22 septembrie 2016 ,, Cu privire la operarea unor modificări în rețeaua instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău” s-a abrogat Gimnaziul nr.3, a cărui activitate a fost suspendată din cauza lipsei numărului necesar de elevi și a imposibilității asigurării cu sarcini didactice a pedagogilor. În sediul eliberat s-a decis a fi amplasat Liceul Teoretic ,,Pro  Succes”.

În scopul reprofilării edificiului fostului gimnaziu și reparației capitale de către Primărie conform deciziei Consiliului Municipal nr.25/4 din 29.12.2020 ,,Cu privire la aprobarea bugetului municipal Chișinău pentru anul 2021 în lectura a doua” au fost alocate 10000,0 mii lei.

La  moment se desfășoară lucrări de reparație capitală a edificiului și amenajare a teritoriului. Transferul elevilor din LT,, Pro Succes” în incinta fostului gimnaziu se planifică pentru anul 2022.