Desfășurarea grupelor cu program prelungit

Astăzi, 22 ianuarie, în cadrul ședinței operative a Primăriei municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, Șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a informat comunitatea cu privire la desfășurarea grupelor cu program prelungit.
 
Acesta a menționat că a fost constituit un grup de lucru format de directorii instituțiilor de învățământ general din capitală, contabili, economiști și angajați ai DGETS, care la rândul lor au propus soluții viabile de asigurare a prestării serviciilor educaționale și desfășurarea în continuare a GPP.
 
Astfel s-a luat decizia de uniformizare a prețului pentru GPP din toate instituțiile de învățământ pentru 3 ore se vor achita – 360 lei, iar pentru 6 ore – 690 lei. Mecanismul de plată se va efectua prin fondul trezorerial al instituției, conform regulamentului.
 
Important să menționăm că Primăria municipiului Chișinău își asumă angajamentul de a acorda facilități familiilor social vulnerabile, astfel cca 6000 de copii din familiile social vulnerabile vor beneficia de frecventarea gratuită a GPP și de mese gratuite.
 
Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău depune eforturi considerabile pentru ca funcționalitatea sistemului educațional să nu fie perturbată.