Desfășurarea olimpiadelor de sector, ediția 2022

ℹDirecția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău informează că începând cu data de 15 ianuarie 2022 se vor desfășura olimpiadele de sector, ediția 2022 pentru instituțiile de învățământ general.
 
🏫Olimpiadele se vor desfășura cu prezența fizică a persoanelor, în incinta centrelor pentru desfășurarea probelor scrise.
 
📑În acest context, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău a elaborat Instrucțiuni privind măsurile de prevenire și control a infecției COVID – 19, aplicate la organizarea olimpiadelor școlare la disciplinele de studiu:
 
✅Efectuarea triajului epidemiologic înainte de pornirea elevilor delegați spre instituțiile unde se vor scrie probele de concurs.
✅Elevii cu simptome de boală nu vor fi admiși la concurs.
✅Purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru toți participanții.
✅Solicitați acordul scris al părinților pentru participarea elevilor la olimpiade.
✅Conducătorii instituțiilor unde se vor desfășura olimpiadele vor întreprinde măsuri igienico – sanitare stricte, respectând cu exactitate ordinele DGETS cu privire la organizarea olimpiadelor.
 
❗În acest context, DGETS vine cu un îndemn către elevi, cadre didactice și manageriale să manifeste un comportament responsabil pe perioada desfășurări olimpiadelor de sector, să respecte regulile de sănătate publică cu privire la prevenirea răspândirii virusului COVID-19, dar și prevederile Instrucțiunii privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea corectă în contextul epidemiologic prin coronavirus.