Desfășurarea Proiectului Biblioteca digitală Educație online în perioada ianuarie – mai 2022

În perioada ianuarie – mai 2022 a continuat desfășurarea Proiectului transnațional „Educație online fără hotare” în care s-au înregistrat peste 1680 de instituții din România și Republica Moldova.

La finalul lunii iunie 2022 va fi organizată Conferința internațională de totalizare „Educație online fără hotare” în cadrul căreia vor fi prezentate rezultatele acestui proiect.

În perioada 1 martie – 13 mai numărul de accesări a Bibliotecii digitale www.educatieonline.md conform Google Analytics:
 93 000 utilizatori dintre care 66417 utilizatori noi din Moldova, România, Franța, SUA și China
 520020 de vizualizări ale paginilor
 Segmentul de vârstă cel mai activ: 35-44

Pe site a fost adăugată o secțiune nouă „Educație pentru media” cu 12 resurse video oferite de Centrul pentru Jurnalism Independent.

Pe site-ul educatieonline.md fost publicată versiunea actualizată a Ghidului de utilizare a Bibliotecii digitale „Educație online” în format pdf:

În perioada 17 – 30 martie, 2022 s-a desfășurat Programul de formare „Evaluarea în baza resurselor oferite de Biblioteca digitală Educație online educatieonline.md” în cadrul căruia au fost instruite 64 de cadre didactice din Republica Moldova și România.

Pe site-ul DGETS chisinauedu.md fost publicat Ghidul formatorului pentru Programul de instruire „Evaluarea în baza resurselor oferite de Biblioteca digitală Educație online www.educatieonline.md”.

A fost lansat Concursul de proiecte și scenarii didactice „Educație online fără hotare – colaborări transfrontaliere remarcabile” pentru cadrele didactice care în perioada 2020-2022 au fost implicate în Proiectul de parteneriate transfrontaliere „Educație online fără hotare” / „Ursuleții Călători” / „Ursuleții de Pluș”.