Dezvoltarea constructorului de activități interactive „Educație online”

Biblioteca digitală www.educatieonline.md continuă să se dezvolte și să ofere cadrelor didactice și manageriale, elevilor și părinților și mai multe posibilități de a participa la un proces de instruire interactiv și creativ.

Adițional la cele peste 7600 de lecții video în limbilor română și rusă, site-ul oferă și 10 tipuri de activități interactive de evaluare: alegere multiplă, adevărat sau fals, potrivire perechi, text lacunar, ordine simplă, cronologie, cursa de cai, răspuns text liber, memorizează perechi și „Vrei să fii milionar”. Până în prezent, cadrele didactice angajate în proiect au creat activități interactive la lecțiile video, acestea fiind avizate de către coordonatorii pe discipline.
 
În luna februarie Biblioteca va dezvolta acest segment și va permite tuturor cadrelor didactice interesate să-și elaboreze propriile teste complexe de evaluare inițială, formativa și sumativă, într-un mod interactiv, alcătuite în mod individualizat, conform specificului procesului de predare. Constructorul va permite încadrarea într-un test comun a oricăror tipuri de exerciții din cele 10 propuse, după care va fi calculat un scor comun, iar elevul va primi și certificat nominal la final. De asemenea, va fi dezvoltată opțiunea de expedieze a scorului și listei de răspunsuri corecte și greșite fiecărui elev în parte, prin email, în format pdf, astfel asigurând o evaluare individualizată, centrată pe nevoile fiecărui elev în parte. Constructorul va genera, automat, lista excel a tuturor elevilor care au îndeplinit testul cu scorurile finale și detalierea fiecărui item în parte, în %, cu numărul de răspunsuri corecte și greșite, ceea ce va ușura considerabil munca profesorului.
 
În luna martie 2022 Direcția Generală Educație, Tineret și Sport va organiza formări pentru toate cadrele didactice interesate de noul constructor.