DGETS invită organizațiile de tineret la parteneriat

La data de 17 ianuarie 2021, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău a participat la Concursul lansat de Forumul European de Tineret pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Tineretului 2024 în conformitate cu Decizia Consiliului Municipal Chișinău nr.5/14 din 19 decembrie 2019. La data de 09 martie 2021 municipiul Chișinău a fost selectat printre cei 8 semifinaliști care urmau să participe la cea de-a doua etapă a competiției. La data de 11 august 2021 Chișinăul a fost selectat printre finaliștii care urmează să participe la ultima etapă a competiției, alături de Ghent (Belgium), Lviv (Ukraine) și Veszprem (Hungary) www.youthforum.org/european-youth-capital-2024-shortlisted-cities-revealed. În acest context, grupul de lucru va colabora cu partenerii strategici din domeniu pentru a elabora un program detaliat de acțiuni care va pune în valoare potențialul Municipiul Chișinău și oportunitățile pe care acesta le poate oferi tinerilor, ținând cont de comentariile expuse de comisia concursului.

În acest context, Direcția Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău are onoarea să invite toate organizațiile de tineret din municipiul Chișinău la o colaborare de durată în calitate de partener în implementarea acestui proiect. Împreună vom demonstra, prin intermediul unui program de activități comune organizate în anul 2024 sub egida temei „Chișinău – Capitala Europeană a Tineretului 2024”, că segmentul tineret este unui de importanță majoră atât pentru Primăria municipiului Chișinău, cât și pentru fiecare organizație care are scopuri comune. Activitățile for fi finanțate de Primărie, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, finanțatori externi, dar și din contribuții proprii (cost sharing).

Pentru a obține titlul oficial de partener al acestui proiect, Vă rugăm respectuos să ne expediați o scrisoare oficială la adresa de email centru.chisinau@gmail.com în care să menționați:
1) interesul de a colabora în cadrul acestui proiect în calitate de partener și
2) disponibilitatea de a organiza evenimente comune pentru tinerii din municipiul Chișinău în anul 2024, finanțate de Primărie, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, finanțatori externi, dar și din contribuții proprii (cost sharing) în cazul în care vom fi desemnați finaliști ai concursului Capitala Europeană a Tineretului 2024 (European Youth Capital www.youthforum.org ).
Avantajele partenerilor Proiectului „Chișinău – Capitala Europeană a Tineretului 2024”:
  • obținerea titlului de partener oficial;
  • includerea propriilor activități în programul municipal pentru anul 2024 (circa 350 de activități organizate pe tot parcursul anului în total);
  • posibilitatea de a obține finanțare pentru organizarea propriilor activități care se vor încadra în programul respectiv.