DGETS invită pentru colaborare toți reprezentanții societății civile, cei care doresc sa se implice in vederea elaborării noului MENIU-MODEL (sezon vară-toamnă)

Educația privind alimentația corectă și stilul de viață sănătos în perioada copilăriei creează premisele câștigării unor deprinderi sanogene, care vor fi practicate pe toată durata vieții. Copiii care învață de mici să consume zilnic micul dejun, să mănânce fructe și legume, să facă mișcare, să își prețuiască starea de sănătate, vor practica aceste deprinderi și în viața de adult și își vor educa, la rândul lor, copiii pe baza acestor principii. În acest fel, investiția în educația pentru o alimentație corectă a copiilor are efecte peste generații, contribuind la dezvoltarea durabilă a națiunii.

Comportamentele privind alimentația și activitatea fizică trebuie cultivate prin educație, cât mai de timpuriu. Desigur, familia împreună cu societatea civilă, au un rol esențial în crearea deprinderilor sănătoase ale copilului.

În această ordine de idei, menționăm că în perioada imediat următoare va fi dat startul elaborării MENIUL-MODEL pentru următorul sezon. Meniul model se  întocmeşte  de 2 ori pe an pentru perioada iarnă – primăvară şi vară-toamnă în strictă conformitate cu prevederile meniul model recomandat de Ministerul Sănătăţii prin ordinul MS nr. 638 din 12.08.2016, cu privire la implementarea Recomandărilor pentru un regim alimentar sănătos şi activitate adecvată în instituţiile de învăţământ. Iniţial, meniul model este întocmit de către DGETS, ulterior coordonat cu Centrul de Sănătate publică municipal.

Astfel, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău invită pentru colaborare toți reprezentanții societății civile, cei care doresc sa se implice in vederea elaborării noului MENIU-MODEL (sezon vară – toamnă) alimentar sănătos și corect, să ne consolidăm eforturile comune pentru a asigura în continuare o alimentație de calitate și o dezvoltare armonioasă a copiilor noștri.

Reamintim că, DGETS este deschisă spre colaborare în vederea creării condițiilor optime pentru desfășurarea activității copiilor și îndeamnă părinții să discute, despre problemele ce pot interveni, cu directorii grădinițelor, cu șefii de direcție pe sector sau să se înscrie în audiență la șeful DGETS, având încredere că problemele identificate vor fi analizate cu mare atenție și soluționate conform normelor legale în vigoare. Asigurându-vă de întreaga noastră susținere și disponibilitate, vă invităm să conlucrăm pentru bunul mers al procesului educațional din grădinițe și nu numai.

Așteptăm propunerile Dvs.
Durata perioadei de implementare: 01.03.2021-01.05.2021
Persoană de contact, Coralia Babcenco, tel: 022-235-296
Adresa de e-mail: alimentatie.dgets2020@gmail.com