DGETS promovează implementarea ludoterapiei în instituțiile de învățământ

În scopul implementării ludoterapiei, mai multe instituții din municipiul Chișinău, cum ar fi LT „Neciui-Levițchi”, LT „Titu Maiorescu”, LT „Natalia Gheorghiu” și LTPA „Gloria”, au primit seturi de materiale destinate elevilor, furnizate de sponsori precum UNICEF, Amici dei Bambini și Plan International. Aceste materiale au fost donate pentru a sprijini dezvoltarea și învățarea elevilor.
 
Ludoterapia reprezintă o formă de terapie care utilizează jocurile ca mijloc terapeutic și include o varietate de tehnici, cum ar fi terapia prin mișcare și dans, jocurile de societate, jocurile strategice, poveștile terapeutice, jocul cu păpuși, desenul, pictura și modelajul, jocul cu nisip, vizualizarea creativă și altele. Această terapie este folosită pentru a ajuta persoanele, în special copiii, să-și dezvolte abilitățile și să-și rezolve problemele emoționale și psihologice.
 
Direcția Generală Educație, Tineret și Sport promovează implementarea ludoterapiei în instituțiile de învățământ în scopul aducerii beneficiilor în tratarea problemelor precum creșterea stimei de sine, dificultăți în relaționarea socială, probleme de comunicare, anxietate, tristețe sau furie, dificultăți de adaptare școlară, tulburări de atenție/hiperactivitate și altele.