Direcția Generală Educație, Tineret și Sport al Consiliului municipal Chișinău face apel la toți cei care vor să doneze pentru refugiații din Ucraina

Nu vrem să vă spunem prea multe cuvinte despre ceea ce se întâmplă acum în Ucraina. Cu toții urmărim știrile, ne facem griji pentru rude, prieteni, cunoștințe. În lumina evenimentelor recente, dorim să vă informăm că Primăria municipiului Chișinău a deschis un punct de colectare a ajutoarelor pentru refugiații Ucrainei la Moldexpo.

Zilnic, în intervalul orelor 09:00 – 16:00, voluntarii colectează de la cetățeni ajutoare sub formă de hrană și îmbrăcăminte. Toate produsele se păstrează la centrul Moldexpo, după care sunt împărțite persoanelor refugiate.

Menționăm că, centrele activează non-stop și pot fi accesate de către persoanele care solicită ajutor la orice oră a zilei. Scopul centrelor este de a oferi asistență de bază umanitară.

De asemenea, remarcăm și apreciem în mod deosebit activitatea intensă și eforturile semnificative ale angajaților DGETS, voluntarilor Centrului Municipal de Tineret și colegilor de la Centrului psiho-socio-pedagogic și dorim să le mulțumim pentru dăruirea de care dau dovadă în această perioadă dificilă. Au fost trei zile pline de provocări pentru întreaga societate. Implicarea benevolă în procesul de colectare și sortare a donațiilor pentru refugiații din Ucraina este un suport semnificativ pentru cei care au nevoie de noi la Centrul Moldexpo – punctul de colectare a donațiilor lansat de către Primăria municipiului Chișinău.

În context toți cei care doresc să contribuie în continuare cu ajutoare materiale o pot face la conturile deschise de către Primăria municipiului Chișinău în lei moldovenești, precum și în valută străină: Euro, Dolari SUA și RONI, în scopul acumulării de donații pentru familiile care se refugiază din Ucraina. Autoritățile municipale vor asigura transparența distribuirii surselor financiare acumulate. Iar toate cheltuielile vor fi publice.

Rechizitele bancare pentru efectuarea donațiilor le găsiți atașate mai jos: https://cutt.ly/rAqevYv

În acest context DGETS, Vă aduce sincere mulțumiri pentru generozitatea și solidaritatea de care dați dovadă în această perioadă. Puterea noastră este în capacitatea noastră de a fi uniți, în omenia de care dăm dovadă, în generozitatea cu care împărțim din puținul pe care îl avem cu cei care au nevoie de sprijin. Suntem mândri de mobilizarea și solidaritatea Dumneavoastră!